Verhalen over ons

Evie: 

Powerliften

Inmiddels ben ik al een aantal jaren in training bij K&C training. Ik ben begonnen met fitness onder begeleiding van Theo en voedingscoaching van Marieke. Theo en Marieke kijken naar je als individu en hebben mij zowel fysiek en mentaal sterker gemaakt.

Wat begon met fitness om fitter te worden heeft uiteindelijk geresulteerd in powerliften op nationaal niveau. Dit resultaat heb ik bereikt door de deskundigheid van Theo en Marieke.

Ik ben ze enorm dankbaar voor de fantastische coaching!

 

Daniëlle:

Training & Voeding

Nu kan ik zeggen dat ik al een aantal jaren niet lekker in mijn vel zat. Sporten? Geen tijd. Geen zin. Niks aan. Ik had het ook te druk met alles en iedereen behalve mijzelf. Op een dag besloot ik: dit moet anders! Ik heb contact gezocht met Theo en hij heeft me op weg geholpen. Op weg naar mijzelf. Met zijn trainingsschema’s en de pr’s van hem en Marieke begon ik trainen zelfs leuk te vinden! Wie had dat gedacht? Wat nog ontbrak was voedingsadvies. Ondanks het trainen lukte het me niet om af te vallen. Met de begeleiding van Marieke lukt het wel. Heel gewoon en heel normaal. Ik leer steeds meer over wat goed voor MIJ is, maak vaker de juiste keuzes. En niet onbelangrijk: ik eet lekker en gezond!

Ik ben niet meer wie ik was 2 jaar geleden. Nu ben ik een betere versie van mij…. word ik nog meer mijzelf. Verandering begint bij jezelf. Theo en Marieke zijn de steun in je rug op moeilijke momenten.

 

Igor:

Kickboksen & Powerliften

Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen met kickboksen bij Theo. Al snel merkte ik dat Theo een fijne coach en trainer was omdat hij je fysiek pusht en mentaal je goed weet te motiveren. Hij luistert goed naar wat je zegt maar leest ook je lichaamstaal. Als je mentaal denkt dat het je niet lukt maar hij ziet dat je lichaam nog genoeg energie heeft om het wel te doen pusht hij je er ook door heen. Wanneer je dan klaar bent met trainen heb je echt het gevoel dat je grenzen hebt verlegd naar iets waar je eerder niet toe in staat was.

Na een tijdje kickboksen kwam ik ook in aanraking met powerliften waar Theo mij ook in ondersteunt. Ik stuur, als Theo niet aanwezig is, filmpjes van mijzelf en hoe ik de oefeningen doe en dan krijg ik feedback van Theo over Whatsapp. Mocht Theo toevallig wel bij de sportschool zijn, dan houdt hij een oogje in het zeil en krijg je gelijk feedback en tips.

Toen ik eenmaal bezig was met mijn voorbereidingen voor de kickbokswedstrijd kreeg ik ook meer te maken met Marieke. Zij ondersteunt mij met voeding. Ook Marieke luistert naar mijn wensen en stelde vragen zoals wat ik wel en niet lekker vind. Gelukkig ben ik hierin wel makkelijk en eet ik alles. Ik kan altijd met vragen terecht bij Marieke of bij Theo. Hierop krijg ik altijd snel antwoord. Zelfs op vrijdag avond toen ik met mijn vriendin naar de bioscoop ging. Ik vroeg Marieke of een bakje popcorn erin zat. Meteen ging ze kijken en puzzelen om dit voor mij mogelijk te maken.

K&C training staat altijd voor me klaar. Ze waren er bij mijn kickbokswedstrijd, bij mijn powerlift wedstrijd en iedere training kan ik op ze rekenen. In alle gevallen doen ze meer dan ik heb durven vragen. Marieke en Theo hebben mij mentaal en fysiek sterker gemaakt dan mij ooit alleen zou lukken en dat in een hele fijne sfeer.

 

Wouter:

Kickboksen & Shootprep

Een aantal jaar geleden ben ik bij Theo gaan kickboksen. Eerst 1 keer per week maar dat werd al snel meer. Een prettige manier van lesgeven waarbij fanatisme en motivatie de boventoon voeren. Zeker op het moment waarbij het trainen zwaarder wordt en er zelfs een kickbokswedstrijd aan zit te komen.

Tijdens een periode waarin ik graag wat ´droger´wou gaan worden heeft Marieke mij geadviseerd en begeleid op het gebied van voeding, tot en met een heuse fotoshoot. Het onderdeel voeding heb ik persoonlijk echt onderschat. Theo zorgde voor een bijpassend trainingsschema en hield mij goed in de gaten. Het verkeerd uitvoeren van een dergelijke oefening als een ´deadlift´ kan immers vervelende blessures met zich mee brengen.

De persoonlijke betrokkenheid en ervaring van Theo en Marieke was erg fijn en zorgde ervoor dat je elke training net wat harder gaat werken. Het voldane gevoel waarmee je na de training op de bank ploft is heerlijk. Kortom een topteam om je sportieve doelen op een gezonde en uitdagende manier te bereiken!

 

Caroline:

Online-coaching

Een klein jaartje geleden kreeg ik een racefiets voor mijn verjaardag. Superleuk! Dat vonden mijn zus en zwager ook want zij nodigden mij direct uit voor de elf steden tocht, eind mei. We moesten alleen nog even ingeloot worden en warempel, zo geschiede! We hadden alle 3 een startnummer!

In januari dacht ik dat ik nog wel tijd zat had. In februari ook maar in maart begon ik ´m toch wel wat te knijpen. Ik liep al meerdere keren per week in de sportschool maar ik deed maar wat. Dus na heel lang twijfelen heb ik eind maart Marieke een berichtje gestuurd. Hulp vragen is nog wel eens een dingentje bij mij. Ik doe graat alles alleen en op eigen kracht.

Aangezien ik aan de andere kant van het land woon, koos ik voor online begeleiding. Nu had ik natuurlijk ook voor iemand uit de buurt kunnen kiezen, maar daarvan weet ik niet dat ze ook een gezin met 4 kinderen draaiende weten te houden. Door Marieke al een poosje op instagram te volgen had ik namelijk al een kijkje in haar keuken gekregen.

Maar goed, zo geschiede… ik kreeg voedingsadvies (met voorbeeldschema, maar dus meeeer dan voldoende ruimte voor flexibiliteit en met opties voor de ´wat als ik…´situaties) en een trainingsschema!

Elke keer stuur ik online mijn gefilmde oefeningen door via de app en elke week even een update hoe het ging. Grappig, want zo leerde ik dus ook reflecteren op mijzelf. En zo kreeg ik zelf ook een hoop inzichten. En ik denk dat dat is wat ze ook zo sterk maken, want ze begeleiden jouw proces i.p.v. een hapklaar programma waarbij je aan het einde van de rit een `doel X`hebt bereikt.

Enfin, die elf steden tocht (van 235 km, best een takke eind!) fietste ik glansrijk uit! Zonder hongerklop, zonder gesodemieter! Nadien was mijn herstel gewoon top en nu train ik lekker door… met begeleiding van Marieke en Theo, want ik ben nog niet waar ik wil zijn. En ik denk dat ik dan ook nog wel wat begeleiding kan gebruiken om te leren hoe ik die bereikte doelen vast hou!

 

Mick:

Motocross

Mick is 15 jaar, woonachtig in Zieuwent en doet sinds zijn 7e jaar mee aan Nederlandse Kampioenschappen Motocross. Hij is begonnen in de 50 cc automatenklasse en rijdt nu tweede klaar 85 cc Grote Wielen.

Sinds 2 jaar traint Mick Wopereis individueel met Theo Dijkstra. Daarvoor trainde Mick in groepsverband elders om fit te blijven gedurende de wintermaanden waarin minder wordt gecrosst dan andere seizoenen. Echter, hij bleef niet fit genoeg. Na een kennismakingsgesprek met Theo werd gestart op de dinsdagmiddag direct na schooltijd. Mick nam een afwachtende houding aan en er was tijd nodig om het ijs te breken en het vertrouwen van elkaar te winnen. Er werd getraind op kracht, souplesse, uithoudingsvermogen, flexibiliteit etc. Langzaam aan werd echt vooruitgang geboekt. Hij werd sterker, fitter, flexibeler etc. Nu weten ze precies wat ze aan elkaar hebben. Mick gaat met veel plezier naar de trainingen toe.

In samenwerking met Marieke is ook gekeken naar goede voeding op de wedstrijddagen (op welke tijdstippen kan hij het beste eten en wat) en de niet wedstrijddagen. Dit werkt prima.

Ook is er regelmatig terugkoppeling tussen Theo en ons als ouders. Ook wanneer het even wat minder gaat, wordt overlegd met Theo hoe dit het beste aan te pakken. Ook neemt Theo met Mick zelf de wedstrijden door: wat gaat er goed, wat kan er nog beter etc. Daar wordt het trainingsuur op afgestemd en daar is goed over nagedacht.

Mick heeft nu even een aantal weken pauze qua trainingen bij Theo. Twee weken voor het volgende Nederlandse Kampioenschap wordt dit weer opgepakt zodat hij fit is voor die wedstrijd.

We zijn erg blij met Theo, hij haalt het beste in Mick naar boven. Hij weet precies wat hij kan of moet kunnen en meestal lukt dit ook.

 

Annie:

Online coaching – Bikinifitness

Een aantal jaren terug toen ik ben gestopt met het wedstrijdfietsen ben ik wat meer gaan fitnessen om in plaats van alleen benen ook meer aan mijn bovenlichaam te werken. Omdat ik graag ergens naar toe werk liep ik met het idee rond om met een bikinifitness wedstrijd mee te gaan doen. Dit om niet alleen fysiek maar ook  aan mijn mindset te gaan werken. 

 Tijdens een sportmassagecursus kwam ik met Marieke in gesprek. Marieke vertelde mij dat zij coach is en mij hierbij kon helpen. Omdat wij niet bij dicht bij elkaar in de buurt wonen ben ik gestart met een online voeding- en trainingsschema. 

Wat mij erg aansprak aan de begeleiding van Marieke en Theo is dat zij zelf ervaring hebben met deze tak van sport maar ook andere sporten. Tijdens het coachingstraject hielden ze rekening met mijn eigen wensen en voorkeuren wat ik erg prettig vond. Zo fietste ik bijvoorbeeld nog wel naast het fitnessen. Qua voeding kon ik aangeven wat ik wel en niet lekker vond en kreeg ik meerdere opties in mijn dagmenu zodat ik daarmee kon variëren.  Af en toe als ik het even niet meer wist of er doorheen zat kon ik Marieke appen en kreeg ik een opbeurend berichtje weer terug. Wat ik ook erg belangrijk vond is dat ze mijn gezondheid vooropstelden. Zo gaat het droog trainen geleidelijk en niet in het extreme door en ook na de wedstrijd kreeg ik nog begeleiding om weer een naar een normaal voedingspatroon en vetpercentage toe te werken.

Al met al zijn Theo en Marieke een topteam en heb ik de begeleiding  als erg plezierig ervaren!

Bedankt daarvoor!

 

Narjis:

Online coaching – Voeding

Sinds vorig jaar ergens (2017) ben ik begonnen met Powerliften. Sporten heb ik altijd wel leuk gevonden, maar door omstandigheden is er verandering gekomen in de manier waarop. Soms moet je andere wegen vinden of de veranderingen accepteren zoals ze zijn. Ik zocht naar een manier om iets met fitness te doen zonder dat ik snel zou verzuren. Helemaal niets doen aan je lichaam is ook geen optie. Powerliften leek de idealen manier, omdat je dan te maken hebt met korte pieken van lage herhalingen. Bij het sporten hoort hoe dan ook goede voeding niet alleen voor vooruitgang maar ook voor herstel. Dit laatste heb ik eigenlijk nooit bij stil gestaan. Dat is namelijk de reden (wat achteraf dan blijkt) dat het o.a. nooit echt lukte om goed te kunnen sporten. Ik ben ook niet het type persoon dat in de keuken staat en van koken houdt dus dan houdt het al gauw op, of toch niet?

Alles wat een coach definieert heb ik echt terug kunnen vinden in K&C training. Koken hield ik niet van maar kwam automatisch aanbod na het volgen van het schema. Er ontstond hoe dan ook altijd een goede maaltijd hoe mager je kook skills ook waren. Mindset is veranderd: iets durven aangaan wat je eigenlijk niet durft. En zo kan ik nog wel even doorgaan met wat allemaal is geleerd. Het belangrijkste wat K&C training onderscheid van andere coaches is het totaal plaatje. Niet alleen op het gebied van hoe het zou moeten, maar ook hoe het kan en hoe je ervoor kunt zorgen dat het dan kan. Wat jouw omstandigheden dan ook mogen zijn. Vanaf het begin staan jij en je omstandigheden centraal en worden daar constant aanpassingen naar gedaan. Empathie is echt heel lastig te vinden in coaches omdat ze alleen aan het einddoel denken. De rest erom heen is niet zo belangrijk voor ze terwijl dat uiteindelijk bepaald of je je einddoel haalt. Bij K&C training is die empathie er voor de volle 100%. Het gaat niet alleen om het eindresultaat maar hoe je ernaartoe wordt geleid. Dit begrijpt alleen K&C training. Ik ben dan ook Marieke ontzettend dankbaar voor alle wijze lessen, het begrip, de aanpassingen, het luisteren en last but not least voor het feit dat je hebt aangedurfd om cliënten te begeleiden die in feite best lastig te begeleiden zijn 😉. We weten al dat het woord moed voorkomt bij K&C training als je kijkt naar de prestaties van de coaches zelf, maar dat ze dit ook hebben bij de begeleiding van (on)sportieve(bagagedragers) en deze dan toch weer op de rit krijgen is iets wat veel coaches niet kunnen zeggen!