POWERLIFTEN

Squat, Bench & Deadlift. Powerliften is meer dan sterk worden in de drie lifts; het maakt je sterk als mens. Het vormt je letterlijk en figuurlijk. Op het eerste oog lijkt het / is het een individuele sport, toch is er een groot groepsgevoel en de gedeelde passie en steun geeft enorm veel motivatie!

Teamtraining foto: Eva Roemaat

Na jaren ervaring op doen in het powerlift-wereldje, zowel wedstrijden doen als coachen, heeft onze trainer Theo ook zijn Powerlift Trainer papieren gehaald. We hebben ons als Vereniging aangesloten bij de KNKF en onze eerste wedstrijd als officiële vereniging gedraaid met maar liefst 5 top atleten! De volgende wedstrijdvoorbereidingen zijn alweer in volle gang.

Team NSBC 2019

Wil je ook graag sterker worden in de drie lifts? Wedstrijden doen of recreatief optimaal bezig zijn binnen een leuk en gemotiveerd team? Kom je op eigen houtje niet verder of wil je ervaren of het iets voor je is?

Stuur gerust een mailtje voor meer informatie of kom een keer langs bij onze teamtraining!

Team DRC-cup 2019

Theo is gediplomeerd KNKF Powerlift Trainer.

Gerjan over K&C:

Toen ik bij Gelre Sport kwam, een hele tijd voor mijzelf getraind. Eten en trainen: ik deed wat ik de afgelopen jaren had geleerd en gelezen op internet. Door de jaren heen op een neer qua lichaamsgewicht en de gewichten bij de trainingen.

Ondertussen was ik bij Gelre al in aanraking gekomen met een aantal mensen die ook bij K&C trainen. Een paar keer mee gesproken en over en weer wat ervaringen uitgewisseld. Totdat op een gegeven moment iemand tegen mij zei: waarom doe jij eigenlijk niet een keer mee met een wedstrijd powerliften? Ik dacht meteen: JA! Waarom niet?

Gesprek met Theo (voor wat betreft de schema’s) en met Marieke (wat betreft de voeding) gehad en daarna begonnen voor de voorbereiding van mijn eerste wedstrijd.

Met het gesprek met Theo heb ik aangegeven waar mijn sterke en zwakke punten zaten. Naar aanleiding daarvan heeft hij een schema opgesteld. Hier staat op welke oefeningen en met welk gewicht je moet trainen. Ideaal! Tijdens het trainen maak je filmpjes die je naar Theo stuurt. Hij bekijkt deze en daar waar nodig stuurt hij een opmerking terug hoe het beter kan of juist heel goed gaat. Dit werkt heel goed en kun je de volgende keer weer aan werken.

Met het gesprek met Marieke heb ik aangegeven wat ik op dat moment at, hoeveel en wanneer. Naar aanleiding daarvan heeft ze een voedingsschema opgesteld. Persoonlijk gebruik ik dit als een leidraad door de week heen. Als je een keer wat anders wilt eten of flink wil cheaten is dat zeker mogelijk!! Dit klinkt gek, maar na mate je het schema in je hoofd hebt en je de gedachte er achter begrijpt is dit heel goed in te passen. Voordeel: je kunt altijd weer terug vallen op je schema.

2x per week stuur ik Marieke mijn gewicht en omvang. Bij grote afwijkingen gaan we kijken hoe het komt en daar waar nodig het schema aanpassen.

De weg naar de wedstrijd toe was voor mij op sommige momenten best lastig ook i.v.m. persoonlijke omstandigheden en motivatie. Maar wat hebben ze mij er goed doorheen geholpen. Dus niet alleen op trainingsgebied motiveren, ook op persoonlijk vlak waardoor je toch weer een extra duwtje in de rug hebt. Ook het onderlinge contact met de mede K&C’ers is echt iets wat motiveert. Altijd bereid om te helpen en daar waar nodig ook even een ander praatje te hebben. Geweldig zo!

Op 18 mei 2019 was het dan zover: mijn eerste wedstrijd. Wat was het geweldig en wat is de sfeer op zo’n wedstrijd fantastisch. Iedereen helpt elkaar en moedigt elkaar aan. Aan het begin van dit jaar (2020) nog een wedstrijd die misschien nog wel beter was dan de eerste. Zeker qua gewicht op de oefeningen flink vooruit gegaan. Alles ook met hulp van Theo en Marieke en de mede K&C’ers!

Laat er nog maar meer wedstrijden volgen!

En dan nu met de nieuwe locatie: helemaal super. Nieuwe motivatie, nieuwe oefeningen, uitvoeringen en mogelijkheden. Dit stimuleert enorm om elke keer weer het beste uit jezelf willen halen.

Gerjan op de DRC met zijn 250kg deadlift!